تولید محصول سالم برنج دو برابر سطح ابلاغی در آمل + عکس
تولید محصول سالم برنج دو برابر سطح ابلاغی در آمل + عکس
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از اجرای طرح ارتقاء سلامت برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در بیش از ۲ برابر برش ابلاغی در این شهرستان خبر داد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از اجرای طرح ارتقاء سلامت برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در بیش از ۲ برابر برش ابلاغی در این شهرستان خبر داد.

مهرداد فولاد گفت: برش شهرستانی در نظر گرفته شده برای طرح ارتقاء سلامت برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) برای شهرستان آمل ۷۰۰ هکتار بود که با برگزاری برنامه‌های آموزشی ترویجی گسترده، آگاهی‌بخشی و دانش‌افزایی و همکاری محققان معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل و مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز و وجود زمینه علاقمندی بالا در بین کشاورزان با دانش، سطح اجرا شده این طرح بیش از دو برابر سطح برش شهرستانی است.

مدیر جهاد کشاورزی آمل تصریح کرد: برای نیل به این هدف، از ابتدای فصل زراعی، برنامه‌های آموزشی در سطح مراکز با هدف ترغیب کشاورزان به شخم و شیار و مبارزه زراعی شروع شد و در ادامه اجرای روشهای کنترل فیزیکی در خزانه‌های برنج و مزارع اصلی، کنترل مکانیکی همراه با وجین علف‌های هرز، بهره‌گیری از فرمون، تله‌های دلتا، نوری و فرولایت، پرورش توأم اردک در شالیزار و کنترل بیولوژیک در دو هزار هکتار از شالیزارهای شهرستان آمل، بازدید مزارع و فضای مجازی و کانالهای ترویجی مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی پیگیری و مورد تأکید قرار گرفت.

این مسئول ادامه داد: مبارزه بیولوژیکی بخشی از روش مدیریت تلفیقی محصول است که در آن بجای سموم شیمیایی خطرناک و آلایندۀ خاک، آب و محیط زیست از یک موجود زنده (حشرات مفید) برای کنترل آفات استفاده شده و بر این اساس زنبور تریکوگراما برای مبارزه بیولوژیکی با آفت ساقه‌خوار برنج و پارازیت دستجات تخم این آفت در مقطع زمانی مناسب در شالیزارها رهاسازی می‌شوند.

فولاد در پایان گفت: کشاورزی پایدار با نگاه ویژه به ارتقاء عملکرد و افزایش تولید ضمن حفظ محیط زیست، کاهش مصرف سموم و حفظ سلامت جامعه همراه با افزایش ضریب نفوذ دانش فنی در کشاورزان از مهمترین اهداف مدیریت جهاد کشاورزی آمل است.

  • منبع خبر : سازمان جهاد کشاورزی مازندران